Toit

🌱 “Taimne piim kodus – lihtne, ehe ja elus”

Kui oled kunagi mõelnud, kuidas valmistatakse mandli-, kaera- või seemnepiima, siis tea: see on võimalik ka täiesti tavalise blenderiga. Ise tehtud taimne piim on elus, puhas ja täpselt sinu maitse järgi loodud – ilma lisatud säilitusainete, paksendajate ja varjatud koostisosadeta.

🥛 Miks teha taimset piima ise? Miks mitte?

Sa tead täpselt, mis sinna sisse läheb. Võid valida oma lemmikseemned, pähklid või terad. See on soodsam ja keskkonnasõbralikum. Ja mis peamine – selles on sinu hool ja kohalolu.

✨ 3 lihtsat retsepti, mida saad kohe proovida:

1. Kaerapiim (limavaba versioon)

Koostisosad:

1 klaas täistera kaerahelbeid (leota 15–30 minutit), 4 klaasi külma vett, näpuotsatäis soola, soovi korral 1 dattel või veidi vaniljet

Valmistamine: Leota kaerahelbeid külmas vees, loputa hästi. Blenderda koos 4 klaasi värske külma veega. Kurna läbi marli või peene sõela. Säilita klaaspudelis külmikus kuni 3 päeva.

2. Mandlipiim (klassikaline lemmik)

Koostisosad: 1 klaas mandleid (leota üleöö), 3–4 klaasi vett, näpuotsatäis soola, soovi korral 1 dattel ja kaneeli/vaniljet

Valmistamine: Loputa leotatud mandlid. Blenderda koos veega. Kurna läbi piimakoti või tiheda marli. Säilita külmikus 3–4 päeva.

3. Päevalilleseemne piim (soodne ja toitainerikas)

Koostisosad: 1 klaas kooritud päevalilleseemneid (leota 2–4 tundi), 3–4 klaasi vett, näpuotsatäis soola, soovi korral mett, datlit või kaneeli

Valmistamine: Loputa seemned hästi. Blenderda koos veega. Kurna läbi. Sobib hästi smuutisse, pudru peale või kohvi hulka.

đź’ˇ Nipid: Kui soovid piima “kreemisemaks”, pane vähem vett. Kui soovid õhemat piima nt kohvile, lisa rohkem vett. Järele jäänud viljaliha saad kasutada kĂĽpsetistes, pudrus või panna kompostihunnikusse.

Jätke vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga