🌱 “Taimne piim kodus – lihtne, ehe ja elus”

Kui oled kunagi mõelnud, kuidas valmistatakse mandli-, kaera- või seemnepiima, siis tea: see on võimalik ka täiesti tavalise blenderiga. Ise tehtud taimne piim on elus, puhas ja täpselt sinu maitse järgi loodud – ilma lisatud säilitusainete, paksendajate ja varjatud koostisosadeta.

🥛 Miks teha taimset piima ise? Miks mitte?

Sa tead täpselt, mis sinna sisse läheb. Võid valida oma lemmikseemned, pähklid või terad. See on soodsam ja keskkonnasõbralikum. Ja mis peamine – selles on sinu hool ja kohalolu.

✨ 3 lihtsat retsepti, mida saad kohe proovida:

1. Kaerapiim (limavaba versioon)

Koostisosad:

1 klaas täistera kaerahelbeid (leota 15–30 minutit), 4 klaasi külma vett, näpuotsatäis soola, soovi korral 1 dattel või veidi vaniljet

Valmistamine: Leota kaerahelbeid külmas vees, loputa hästi. Blenderda koos 4 klaasi värske külma veega. Kurna läbi marli või peene sõela. Säilita klaaspudelis külmikus kuni 3 päeva.

2. Mandlipiim (klassikaline lemmik)

Koostisosad: 1 klaas mandleid (leota üleöö), 3–4 klaasi vett, näpuotsatäis soola, soovi korral 1 dattel ja kaneeli/vaniljet

Valmistamine: Loputa leotatud mandlid. Blenderda koos veega. Kurna läbi piimakoti või tiheda marli. Säilita külmikus 3–4 päeva.

3. Päevalilleseemne piim (soodne ja toitainerikas)

Koostisosad: 1 klaas kooritud päevalilleseemneid (leota 2–4 tundi), 3–4 klaasi vett, näpuotsatäis soola, soovi korral mett, datlit või kaneeli

Valmistamine: Loputa seemned hästi. Blenderda koos veega. Kurna läbi. Sobib hästi smuutisse, pudru peale või kohvi hulka.

đź’ˇ Nipid: Kui soovid piima “kreemisemaks”, pane vähem vett. Kui soovid õhemat piima nt kohvile, lisa rohkem vett. Järele jäänud viljaliha saad kasutada kĂĽpsetistes, pudrus või panna kompostihunnikusse.

Lisa kommentaar

Your email address will not be published.