🌱 “Taimne piim kodus – lihtne, ehe ja elus”

Kui oled kunagi mõelnud, kuidas valmistatakse mandli-, kaera- või seemnepiima, siis tea: see on võimalik ka täiesti tavalise blenderiga. Ise tehtud taimne piim on elus, puhas ja täpselt sinu maitse järgi loodud – ilma lisatud säilitusainete, paksendajate ja varjatud koostisosadeta.
🥛 Miks teha taimset piima ise? Miks mitte?
Sa tead täpselt, mis sinna sisse läheb. Võid valida oma lemmikseemned, pähklid või terad. See on soodsam ja keskkonnasõbralikum. Ja mis peamine – selles on sinu hool ja kohalolu.
✨ 3 lihtsat retsepti, mida saad kohe proovida:
1. Kaerapiim (limavaba versioon)
Koostisosad:
1 klaas täistera kaerahelbeid (leota 15–30 minutit), 4 klaasi külma vett, näpuotsatäis soola, soovi korral 1 dattel või veidi vaniljet
Valmistamine: Leota kaerahelbeid külmas vees, loputa hästi. Blenderda koos 4 klaasi värske külma veega. Kurna läbi marli või peene sõela. Säilita klaaspudelis külmikus kuni 3 päeva.
2. Mandlipiim (klassikaline lemmik)
Koostisosad: 1 klaas mandleid (leota üleöö), 3–4 klaasi vett, näpuotsatäis soola, soovi korral 1 dattel ja kaneeli/vaniljet
Valmistamine: Loputa leotatud mandlid. Blenderda koos veega. Kurna läbi piimakoti või tiheda marli. Säilita külmikus 3–4 päeva.
3. Päevalilleseemne piim (soodne ja toitainerikas)
Koostisosad: 1 klaas kooritud päevalilleseemneid (leota 2–4 tundi), 3–4 klaasi vett, näpuotsatäis soola, soovi korral mett, datlit või kaneeli
Valmistamine: Loputa seemned hästi. Blenderda koos veega. Kurna läbi. Sobib hästi smuutisse, pudru peale või kohvi hulka.
đź’ˇ Nipid: Kui soovid piima “kreemisemaks”, pane vähem vett. Kui soovid õhemat piima nt kohvile, lisa rohkem vett. Järele jäänud viljaliha saad kasutada kĂĽpsetistes, pudrus või panna kompostihunnikusse.