Toit

🍎 Kodune õunakook sügise varudest

Kook, mis sündis hetkes – sellest, mis kodus olemas. Tükike soojust, pehmust ja tasakaalu. Ükski koostisosa pole juhuslik. Kõik kokku — üks õhuline ja mahlane sügise maitsete kingitus.

Täidis:

5 keskmist õuna (kooritud ja viilutatud)

3 peotäit peeneks hakitud datleid

u 100 g hapukoort

1 muna

1 sl laimi- või sidrunimahla

Tainas:

~150 g nisujahu

1 tl kĂĽpsetuspulbrit

Näpuotsatäis soodat

1 tl vanillisuhkrut

~100 g suhkrut (vastavalt maitsele)

75 g kookoserasva (või muud rasvainet)

1 sl laimimahla

Valmistamine:

  1. Valmista täidis: sega viilutatud õunad, datlid, hapukoor, muna ja laimimahl ühtlaseks mahlaseks seguks.
  2. Sega taina kuivained: jahu, kĂĽpsetuspulber, sooda, vanillisuhkur ja suhkur.
  3. Sulata kookoserasv ja lisa kuivainetele. Lisa ka 1 sl laimimahla. Sega kõik ühtlaseks muredamaks tainaks.
  4. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud või võitatud vormi põhja ja natuke ka servadele.
  5. Vala peale täidis ja silu.
  6. Küpseta 180 °C juures 35–40 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja seest küps.

✨ Võid lisada kaneeli või ingverit, kui soovid vürtsikamat maitset.
✨ Naudi niisama või serveeri lusikatäie maheda jogurtiga.

Jätke vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga