🍎 Kodune õunakook sügise varudest

Kook, mis sündis hetkes – sellest, mis kodus olemas. Tükike soojust, pehmust ja tasakaalu. Ükski koostisosa pole juhuslik. Kõik kokku — üks õhuline ja mahlane sügise maitsete kingitus.
Täidis:
5 keskmist õuna (kooritud ja viilutatud)
3 peotäit peeneks hakitud datleid
u 100 g hapukoort
1 muna
1 sl laimi- või sidrunimahla
Tainas:
~150 g nisujahu
1 tl kĂĽpsetuspulbrit
Näpuotsatäis soodat
1 tl vanillisuhkrut
~100 g suhkrut (vastavalt maitsele)
75 g kookoserasva (või muud rasvainet)
1 sl laimimahla
Valmistamine:
- Valmista täidis: sega viilutatud õunad, datlid, hapukoor, muna ja laimimahl ühtlaseks mahlaseks seguks.
- Sega taina kuivained: jahu, kĂĽpsetuspulber, sooda, vanillisuhkur ja suhkur.
- Sulata kookoserasv ja lisa kuivainetele. Lisa ka 1 sl laimimahla. Sega kõik ühtlaseks muredamaks tainaks.
- Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud või võitatud vormi põhja ja natuke ka servadele.
- Vala peale täidis ja silu.
- Küpseta 180 °C juures 35–40 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja seest küps.
✨ Võid lisada kaneeli või ingverit, kui soovid vürtsikamat maitset.
✨ Naudi niisama või serveeri lusikatäie maheda jogurtiga.