Toit

Need hapukapsast kotletid…mmmm

🧆 Hapukapsakotletid-no nii maitsvad, minu laste arvates tavalistest lihakotlettidest ka paremad!

Koostisosad:

400–500 g hapukapsast (vajadusel veidi hakitud)

2 keedetud kartulit (või 1 suur riivitud toores kartul)

1 sibul

1 muna (või 1 sl jahvatatud linaseemneid + 3 sl vett – vegan variant)

2–3 sl jahu või kaerahelbeid (võib kasutada ka kikerhernejahu)

2–3 sl riivsaia (või rohkem, kui mass jääb liiga vedel)

Maitseks: sool, pipar, köömned, kuivatatud majoraan või tüümian

Praadimiseks: õli

Soovi korral:

1 riivitud porgand (lisab magusust ja värvi)-mina panin juurde ka porgandit

Veidi küüslauku või karrit maitsenüansi jaoks

Valmistamine:

  1. Ettevalmistus:

Vajadusel nõruta hapukapsas üleliigsest vedelikust (aga ära kuivata täiesti).

Kui kasutad toorest kartulit, riivi see peene riiviga. Keedetud kartul tuleb purustada või riivida.

Haki sibul peeneks ja prae kergelt pannil klaasjaks (soovi korral – võib kasutada ka toorelt).

  1. Sega täidis:

Pane kõik koostisosad suurde kaussi.

Lisa muna (või linaseemne segu), jahu ja maitseained.

Sega ühtlaseks massiks. Kui mass on liiga märg, lisa veidi riivsaia.

Lase segul 10–15 minutit seista, et maitsed seguneksid ja tekstuur tiheneks.

  1. Vormi ja prae:

Vormi niiskete kätega väikesed kotletid.

Prae keskmisel kuumusel õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks (umbes 4–5 minutit kummaltki poolt).

Soovi korral võid neid ka ahjus küpsetada: 200 °C juures 20–25 minutit, kuni pealt kuldsed.

Serveerimissoovitused:

Klassikaliselt: Keedukartul ja seenekaste

Taimselt: Hummuse või jogurtikastmega

Värskelt: Rohelise salatiga või riivitud porgandi-peedisalatiga

Väikse ampsuna: Dipikastmega snäkiks või võileiva vahel

Jätke vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga