Toit

Seemnevaba näkileib

Koostisosad:

1 dl linaseemneid

1 dl päevalilleseemneid

1 dl kanepiseemneid

0,5 dl chia seemneid

0,5 tl roosat soola (või maitse järgi)

2 sl oliivõli

2,5 dl vett

Soovi korral lisada: maitsetaimi (nt tüümiani, rosmariini, küüslaugupulbrit), musta pipart, tšillit või paprikapulbrit maitseks.

Valmistamine:

1. Leotamine: Sega kõik seemned ja sool kausis. Lisa vesi ja lase seista umbes 30–60 minutit, kuni chia- ja linaseemned on paisunud ja moodustanud geeljama massi.

2. Sega sisse oliivõli. Kui soovid, lisa ka ürte või vürtse.

3. Laota küpsetuspaberile: Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota seemnesegu õhukese ühtlase kihina (umbes 0,3–0,5 cm). Vajadusel kasuta teist küpsetuspaberit peal ja rulli segu laiali.

4. Küpseta 160 °C juures (pöördõhuga) umbes 50-60 minutit.

Head nautimist

Jätke vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga