Seemnevaba näkileib
Koostisosad:
1 dl linaseemneid
1 dl päevalilleseemneid
1 dl kanepiseemneid
0,5 dl chia seemneid
0,5 tl roosat soola (või maitse järgi)
2 sl oliivõli
2,5 dl vett
Soovi korral lisada: maitsetaimi (nt tüümiani, rosmariini, küüslaugupulbrit), musta pipart, tšillit või paprikapulbrit maitseks.
Valmistamine:
1. Leotamine: Sega kõik seemned ja sool kausis. Lisa vesi ja lase seista umbes 30–60 minutit, kuni chia- ja linaseemned on paisunud ja moodustanud geeljama massi.
2. Sega sisse oliivõli. Kui soovid, lisa ka ürte või vürtse.
3. Laota küpsetuspaberile: Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota seemnesegu õhukese ühtlase kihina (umbes 0,3–0,5 cm). Vajadusel kasuta teist küpsetuspaberit peal ja rulli segu laiali.
4. Küpseta 160 °C juures (pöördõhuga) umbes 50-60 minutit.
Head nautimist