Rahulolu,  Toit

Kristi tomati-juustusai


🥖 Toitev sai, milles kohtuvad küüslaugu vägi, tomati mahlasus ja juustu täidlus. Sobib ka külalistele pakkuda.


🌿 Koostisosad
Tainas:
25 g presspärmi
300 ml soe vesi
2 sl oliiviõli
1 tl meresoola
500–550 g nisujahu või speltajahu
1–2 küüslauguküünt (riivitud)
Peotäis riivjuustu
Peale:
6–8 kirsstomatit (poolitatud)
½ sibulat (õhukeste poolrõngastena)
2 sl riivjuustu
Meresoolahelbeid
Veidi oliiviõli
Serveerimiseks tilli või basiilikut (valikuline)
👩‍🍳 Valmistamine
1. Lahusta pärm soojas vees. Lisa sool, õli, küüslauk.
2. Sega juurde jahu, kuni saad pehme ja elastse taina. Lisa riivjuust, sega läbi.
3. Kata kauss ja lase tainal kerkida ~45 minutit.
4. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, vormi kätega soovitud kujuks.
5. Lisa peale poolitatud tomatid, sibularattad, riivjuust, soolakristallid ja nirista peale oliiviõli.
6. Lase veel ~15 minutit kerkida.
7. Küpseta 200°C juures ~25 minutit, kuni sai on pealt kuldne ja küps.
8. Serveerimisel lisa värsket tilli või ürte – sobib hästi tee kõrvale või supi kõrvale.
📌 Nipp: Selle saiaga ei tunne sa puudust ei vorstist ega võist – maitset, aroomi ja väge on igas ampsus

Jätke vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga